Doğuş Otomotiv atık otomobil parçalarını sanat için geri dönüştürdü

Doğuş Otomotiv atık otomobil parçalarını sanat için geri dönüştürdü
  • Genel
  • 20 Aralık 2021 11:00 | Güncellenme: 16 Aralık 2021 19:42
  • Doğuş Otomotiv atık otomobil parçalarını sanat için geri dönüştürdü için yorumlar kapalı
  • 2.437
  • A+
    A-
REKLAM ALANI

Doğuş Otomotiv sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde, çevrenin korunmasıyla ilgili farkındalık yaratmak üzere, Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvan türlerine de dikkat çeken bir sanat projesine imza atıyor. 

Doğuş Otomotiv’in yeni modellerinin yanı sıra gelecek, sürdürülebilirlik ve inovasyonla ilgili öngörülerini sunduğu Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi farkındalık yaratacak bir projeye imza atıyor. Tamamı atık otomobil yedek parçalarından oluşan üç heykel, Galataport’taki Doğuş Otomotiv Plus’ta ziyaretçilerle buluşuyor.

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanında 2015’ten bu yana devam eden sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer’in üyesi Eskişehirli heykel sanatçısı Mustafa Tuğrul, Doğuş Otomotiv Yetkili Servislerinden topladığı ve geri dönüşüm için ayrılmış otomobil parçalarıyla, soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvan türlerine işaret etmek amacıyla, Kızıl Geyik ve Telli Turna’yı yorumladı. Sanatçı bu iki eserin yanında doğayı temsilen yaklaşık 2.5 metrelik bir çam ağacı figürü üretti. 

REKLAM ALANI

Hayvan figürleri ve çam ağacı için yaklaşık bine yakın otomobil parçası kullanıldı. Üç figüratif eser Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde 7 Aralık- 20 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere sergileniyor.

Sanatla sürdürülebilirliği birleştirdi

Sergilenen eserlerden özellikle ikisi, yine sürdürülebilirlik kapsamında Türkiye’de nesli tükenmekte olan hayvan türlerine vurgu yapıyor. Telli Turna ve Kızıl Geyik heykellerini bir simge olarak belirleyen Doğuş Otomotiv, bu projeyle, nesli tehlike altındaki türlerle ilgili bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Eserlerden bir diğeri ise yine tamamı atık otomobil parçalarının kullanıldığı bir çam ağacı. Ağaç doğayı temsilen ve gelecek nesillere yaşanabilir bir gezegen bırakabilmek için bugünden yapmamız gerekenleri hatırlatan bir simge olarak sergide yerini alıyor.

Bine yakın yedek parçadan yapıldı

Balatadan bujiye kampanadan pistona kadar bine yakın geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrılmış otomobil parçası Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Tuğrul’un elinde yeniden hayat buldu. Eserlerin yapımı, yaklaşık 17 gün sürdü. Toplam yarım ton hurda parça, sanatçı tarafından işlenerek, heykellere dönüştürüldü.

Doğuş Otomotiv Plus ile Otomobil dünyasına sanatsal ve teknolojik dokunuş 

Doğuş Otomotiv, Galataport’ta hizmete aldığı Doğuş Otomotiv Plus ile Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği markalara ait ürünlerin tasarım dilini, markaların gelecek hedeflerini teknoloji, sanat ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla harmanlayarak yepyeni bir müşteri deneyimi sunuyor. Yüksek teknoloji ile donatılan merkezde 3 dev ekranda ziyaretçiler diledikleri otomobilleri tasarlayabiliyor. 

Doğuş Otomotiv, temsil ettiği markalar Audi, Porsche, Volkswagen ve SEAT markalarının efsaneleşmiş modellerini ve müzelerinden eşsiz koleksiyon parçalarını bu deneyim merkezinde belirli dönemlerde sergileyecek.

Doğuş Otomotiv Plus, marka iş birliklerinin yanı sıra, güzel sanatlar fakülteleri, kültür-sanat vakıf, dernek veya kuruluşlarıyla geliştireceği yenilikçi, estetik ve “yeşil” projeleri ve deneyimleri misafirleriyle paylaşmayı, geri dönüştürülebilir materyallerle yapılmış endüstriyel araç tasarımlarını hayata geçirmeyi planlıyor. Elektrikli ve micro mobilite kullanımının dahil edileceği şehir içi ulaşım projeleri gibi atölyeler, sektör buluşmaları gibi çalışmalarla geleceğe yön veren bir tanıtım merkezi olmayı hedefliyor. 

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ